Címkék

Képzeljük el, hogy a Gellért Fürdő egy szép napon átalakul egy mozaikkal kirakott teremmé, és az egykori medence körvonalait csak a csempe határaiból tudjuk kivenni. A hotelből nincs többé átjárás a termálmedencékhez. Az eredeti rendeltetésre csak a hatalmas fából készült vízcsepp alakú térplasztikák utalnak, akik, mint egy barlang, porcelánnal terített asztalokat, nemes anyagból szőtt párnákat, takarókat, bárány -és birkabőrből készült ruhákat vagy éppen ékszereket rejtenek.

A hallban virágot árulnak és könyvesbolt is van. Az egyik sarokban kávézó. A klórszag helyett a legfinomabb illatesszenciák kavarognak a levegőben. Nos, tessék valahogy így elképzelni a Hermes legújabb párizsi butikját, a sikkes latin negyedben, a Szajna bal oldalán.

Ebben a miliőben vásárolni egészen más, hiszen 1470 nm és 9 m belmagasság áll rendelkezésre egy Hermès univerzum kialakítására. Olyan ez, mint egy metropolisz, amiben nem látni a turistakat, itt szinte alig vesszük észre, hogy tulajdonképpen egy boltban vagyunk és kapni is lehet valamit. Inkább egy színház ez, egy díszlet, nincs is kedvünk körbejárni az egészet, mert leragadunk a lépcsőknél tátott szájjal.

“Jó, majd megnézem az ékszereket is, hol is vannak? Várj csak, az ott mi? És a tapétát láttad? Én is ilyet szeretnék a hálószobába..”

Ide mindenképpen el kell látogatni, akkor is, ha a Hermes nem tartozik a kedvenc stílusunk közé, mert garantált élményben lesz részünk és ha már ott vagyunk, akkor nézzünk rá a híres selyem kendőkre, táskákra, már csak a minőségéért is, de luxus lovas kellékeket is találhatunk.

Ha parfumsznobok vagyunk, és/vagy egyszerűen csak olyan illatot viselnénk, ami nem jön szemben az utcán, akkor itt kiprobálhatjuk a Hermessence kollekciót, amihez sem reptéren, sem más drogériákban nem lehet hozzájutni. Tíz féle illat közül választhatunk és mindegyik üveget akár bőrbe is öltöztethetjük.

És ha ezekután sem szerettünk bele a Hermès-be, akkor sétáljunk át egy másik divatházba… a különbségért.