Címkék

, ,

Hidegek járják mostanában és szeles az idő. Az ember felteszi a sálat, de hogy? Budapesti kirándulásom alkalmával elhaladtam a Louis Vuitton boltja előtt és elborzongva láttam a kirakati babán egy férfi sál “megcsomózását”. Kétlem, hogy ilyen jellegű instrukciókat a párizsi központtól kaptak volna, valószínűleg ott abból indultak ki, hogy ezt mi már az anyatejjel magunkba szívtuk, úgy mint egy vérbeli párizsi. A francia fővárosban tudniillik sokat fúj a szél, vagy csak szimplán huzat van, és a sál egy fontos kiegészítője a ruhatárnak. A hölgyek, urak kifogástalanul és kifogyhatatlan számú csomózási technikával képesek viselni eme fontos darabot. Lássunk néhány példát előbb a férfiaknak. (Amit kihagytam, pl. a hollywoodi csomózást, azt szándékosan tettem, mert nem éppen divatos viselet ez most, kivéve persze ha fekete-fehér filmekben kell szerepelnünk.)

Körbe-körbe

Hosszú és vékony anyagú sál esetén, ne hezitáljunk kétszer körbetekerni nyakunkat. Ha egyszínű az öltözékünk, színes és/vagy motívumos sállal dobhatjuk fel a szürke hétköznapokat. Ez a legurbánusabb viselet jelen pillanatban, pont azért szeretik, mert nincs benne csomó. Valahogy így :

A “vitorlásos”

Ez a klasszikus csomó a legelterjettebb. Félbehajtjuk a sálat, így feltesszük a nyakunk köré, majd az egyik végébe belehúzzuk a másik véget.. Kell ezt magyarázni? Ha Dandy look-ot szeretnénk, akkor tegyük az egészet az ingen belülre, ha a klasszikus elegáns megjelenésre szavazunk, akkor a kabáton kívülre. Persze csak akkor, ha a sál nem túl hosszan lóg le. Merci.

A filmrendezős

Egyik végét lelógatjuk, a másikat átdobjuk a vállunk felett. Ezt a variációt ne tegyük ki viszontagságos időjárási tényezők próbájának, inkább belső helyiségben ajánlom és szivar mellé.

A nyakkendős módszer

Ezt ugyanúgy kötjük, mint a férfi nyakkendőt, csak sokkal lazábbra hagyjuk. Nyilván ne vastag gyapjúsállal próbálkozzunk..

A sima csomós és a fonott

A sima csomós verzió jól néz ki vastagabb anyagokból is. A fonott kötés kissé öreguras, brifkó kell mellé és némi kézügyesség.

késspek : http://www.meilleuramiparis.com