Címkék

,

Próbáljunk ennél egy kicsit többet kihozni a sálunkból :

Mielőtt nekikezdenénk: a titok az anyag minőségében rejlik, valamint az összehajtogatási szabályokban. Vegyük sorjába a lehetőségeket.

Így a hajba is feltehetjük a hatvanas évek stílusában.

Ha Audrey Hepburn-os look-ot szeretnénk kölcsönözni magunknak, akkor azt pici selyemkendőből próbáljuk meg kivitelezni.

Amikor éppen a 70-es évek vannak divatban, akkor ezt a kötést alkalmazzuk. Egy hosszú téglalap alakú sálból néz ki jól egy egyszerű fehér ing mellett egy fekete zakóval például.

A kirakatrendezők kedvence, a “country” stílus, mert jól megmutatja a sál mintáját. Egy közepesen nagy méretű sálat háromszöggé hajtunk össze, feltesszük a nyakra és a két véget elől lelógatjuk. Pulcsin és pólón is jól mutat.

Ugyanezt egy XXL modellel is megpróbálhatjuk a két véget megcsomózva vagy simán lelógatva. A háromszög részt pedig egy kicsit megemeljük, hogy összetűrődjék a sál, ettől nagyobb volumenűnek hat.

Ha nem volna elég a kendőből, akkor itt van néhány tipp, hogy lehet a fejünkre kötni, kalózosan vagy Grace Kelly-sen.

A legtrendibb darab

A sál, amiből szerintem egy kamionra valót lehetne eladni pár óra leforgása alatt, egy ma már klasszikusnak mondható Louis Vuitton Stephan Sprouse kollekciójából való leopárd mintás darab.

Amikor nem kell, hogy sálunk melengessen, akkor hagyjuk lelógatva és nyitva, majd fogjuk körbe egy nem túl vastag övvel (ahogy a 16-os számú modellen látható) és máris miénk a legtrendibb 2011-12 őszi-téli look.

Képek : www.hermes.com, www.louisvuitton.com