Címkék

, , , , , , , , ,

Megkért a barátnőm, hogy segítsek neki táskát választani. Arra gondoltam, hogy ez végre jó alkalom arra, hogy megosszam IT bag javaslataim. Íme 10 darab, ami hatalmas sikernek örvend a világon mindenütt, de főként Párizsban, mert hordhatóak és praktikusak a (nem)mindennapi rohanásainkban.

1. Dior Lady Di 

Az egyik legkeresettebb Dior modell, a Lady Di. Legalább hercegnőnek kell születni, hogy táskát nevezzenek el rólunk? Mintázatát a régi ún. szalmakötéses székről merítette. Kézben és vállon is hordható, több méretben létezik. Ez a legelegánsabb a top 10-es listámon.

Szebbnél szebb imázsfilmeket készítettek neki olyan nagy filmrendezők, mint David Lynch, aki a Lady Blue Shanghai modellt vitte vászonra, vagy John Cameron, aki Los Angeles és London városában forgatott,  míg Olivier Dahan Párizs-t kapta megelevenítésre Marion Cotillard főszereplésével. Mindegyik város természetesen egy leginkább hozzá illő darabot képvisel. Londonhoz a lakozott szürke, Párizshoz a fekete, Shanghai-hoz pedig a kék Lady Dior illik, csak a los angeles-i modell többszínű, azaz hisztériás. Hmm.. Vajon milyen színű lenne Budapest? Talán ilyen vibrálóan egyedi, mint ez a legutóbbi Anselm Reyle által megálmodott 2012-es darab?

www.dior.com

2. YSL

Yves Saint-Laurent táskáiról elmondhatjuk, hogy a praktikus, elegáns és határozott nőknek készült, akik nem szeretnek kompromisszumokat kötni a kényelem és a look között.

Muse : alapmodell, zipzáras, vállon hordható, kényelmes puha bőr, réz részletekkel

Muse 2

YSL a Muse 2 táskájának sikere mérhető abban is, hogy sok más márkát megihletett (leginkább a Longchamp-t), nem véletlen, hiszen ez egy 100 %-os darab : remek méret, hordozhatóság és design! Ugyanakkor még nem is nehéz, ami fontos szempont, hiszen mi nők szeretjük teletömni a táskánkat.

www.ysl.com

3. Chloé

A leghordhatóbb modell ettől a cégtől, ami ugyanúgy jól áll a kicsit vadabb rockos stílust kedvelő fiatalnak (mondjuk a fekete kígyóbőr változata), de annak a hölgynek is, aki alapjában véve egy minőségi táskát szeretne, amiről nem lehet feltétlenül tudni, hogy menő, miközben nagyon is az.

www.chloe.com

4. Balenciaga

First, City, Part Time, Work.. A dolgozó, városi lány táskája mögött Nicolas Ghesquiere tervező áll. Finom puha kecskebőrből készülnek, ami jól illik a farmeres lookhoz, hiszen ugyanúgy vannak koptatva, mint a kedvenc jeans-ed. Háromféle vonalat különböztetünk meg, az egyik ahol a fémes részek tompán rezesek, a másik, ahol csillogóak és úgy néznek ki, mint nagyanyám varráshoz használt gyűszűi, valamint az utolsó, amelyen be van vonva bőrrel az egyébként máshol rézből készült rész. Rendkívül kompakt ez a táska, mert mindegyikhez jár tükör és egy pánt, amivel vállra is akaszthatjuk őket.

www.balenciaga.fr

5. Dolce & Gabbana

Az érzéki, tüzes, csajos, Miss Sicily – kizárólag az olasz elegancia rajongóinak-, egy jól sikerült  darab. Ennek a fiatalosabb változata a Miss Rose. Különösen a trendi kisgyermekes anyukák szeretik, mert vállon és kézben is jól mutat, valamint, ha véletlenül nyitva marad, úgy is jól néz ki! Természetesen mindenféle anyagból megtalálható a piacon.. 

www.dolcegabbana.com

6. Fendi Peek-a-Boo

Személyes kedvencem. Ezt a darabot leginkább a mindig késésben lévő, rohanó lányok kezében tudom elképzelni, akik a munkanapjuk után este valamelyik bárban after-work-ölnek. Nos, a táska egyik felét kötelezően tessék nyitva hagyni, hogy jól látszódjék a bélése és/vagy annak tartalma (persze csak ha biztonságos a zóna, amiben éppen mozgunk). Csodaszép táska, mert magában foglalja az összes jól sikerült márka ikonikus részleteit, ami az olaszos kreativitással lesz még tökéletesebb remekmű.

www.fendi.com

7. Miu Miu

Bajban voltam a Prada-val, mert igazából nincs egyetlen olyan alap modell sem náluk, amiért tudnék rajongani, ezért inkább a hozzájuk tartozó Miu Miu-ból háztól választanék. Valahogy sokkal karakteresebb ezeknek a táskáknak az egyéniségük és úgy tűnik a fiatalabbak is jobban szeretik.

www.miumiu.com

8. Mulberry

Ez az a márka, amely újra divatba hozta a régi diákéveket ezzel a modelljével és amelyet aztán mindenki gyorsan le is másolt. Alexa a neve ennek a 70-es évek iskolatáskáira hasonlító darabnak.

www.mulberry.com

9. Gerard Darel

Még sohasem hallottatok róla? Na, majd fogtok. Itt már minden második 16 évesnek ilyen van, akinek meg nincs, az ballagási ajándékba ezt kéri (vagy szépségsebészeti beavatkozást, de az nem ennek a cikknek a témája). De láttam én már ezt negyvenes hölgyeken ugyanúgy, mint 26 éveseken. Én nem értem miért ez a nagy siker (az elérhető ára miatt?), de ti hátha igen, ezért itt van néhány modell tőlük.

www.gerarddarel.com

10. Longchamp

A Lafayette-ben múltkor nagyobb sor kígyózott Longchamp butikja előtt, mint a Chanel-nél, pedig általában fordítva szokott lenni. Talán Kate Moss effektus miatt? Aztán rájöttem, hogy biztos egy óriási kampányról maradtam le. Igen, az Oh my Dog-ról! Azóta már képben vagyok, hogy egy modern városi nőnek Longchamp-ban illik sétáltatni kutyáját. A legszebb darabok a Cosmos,  a Gatsby és a Legende.

Tovább a Longchamp oldalára..