Címkék

, , , , ,

Ne a budapesti élményt keressük. Sokáig tartott, mire megtanultam ezt az alapszabályt. Itt nincsenek romkocsmák, itt pucckocsmák vannak. Ne akarjunk vörösbort se kérni a bárpultnál, ha egyáltalán sikerült addig eljutnunk, mert az arcunk volt annyira szimpatikus, hogy beengedtek vele, vagy ha egy olyan nevet mondtál határozottan, amitől megnyílt az éjszaka nagykapuja. “Hát te? Te ki vagy?” és néznek végig rajtad méregető szemekkel. “Rajta vagy a listan? Meghívott valaki? Mondjad szépen, honnan jöttél.” Az ilyen helyzetekben mindig valami szokatlant kell válaszolni, arra általában beengednek. A legszokatlanabb a “Magyar vagyok” szokott lenni. Ha mégis hezitálnának a kedves benga feka kidobók, akkor erre általában ki szoktak hívni a fő-arc-ellenőrt, ő hátha tudja, hogy ezt a magyart eszik-e vagy isszák. Akkor ő is arcelemez mégegyszer és hopp már bent is vagyunk/vagy kint. Lelkünket előre készítsük fel ezekre a pillanatokra és a cipőnk is legyen kényelmes a magassarkúbb fajtából, ha esetleg mégsem járnánk sikerrel, mert akkor egy másik helyen kell próbálkozni.

Íme 3 hely, ahová jó arccal bejuthatunk és emellett kellemesen szórakozhatunk is.  (Ez  a rövid ajánló 5 év tapasztalat után született.)

La Cantine

Központi helyen van, a pénzügyi negyed és a divat utcájában. Kizárólag az afterworkre menjünk, ami csütörtök esténként kerül általában programra.  A közönség ebből kifolyólag nem 20 éves, hanem 30+, jólöltözött, dinamikus, magasbeosztasú. Vacsorázni lehet a helyszínen, de nem javasolt, mert nem olyan jó az étterem, mint amilyen szép. Mi a bárba, a fekete függönyös részre menjünk, a 105-ös felirat mellett. 22:30-tól már van hangulat. Mindig pont kellemesen zsúfolt a hely. A dj egy playlistről nyomja minden héten ugyanazokat a zenéket. Vannak borok a bárban éjfél előtt. A dekor pont annyira lejárt lemez mint a dj zenéi, de valamiért mégis van egy bája ennek a helynek. Ha valaki már ragyujtott a táncparketten, ami ugye tilos, akkor ezt bátran mások is megteszik. (Amúgy van az alsó szinten külön dohányzórészleg.) Ritka dolog ez ebben a városban, meg az is, hogy nem dobnak ki a kidobók, ha nekiállok egy picit jól érezni magam. A ruhatárért távozáskor adjunk borravalót a helyes lányoknak. Voilà a Cantine himnusz.

Cím : 105 Rue du Faubourg Saint-Honoré  75008 Paris

No Comment

Nemrég alakult át swinger klubból diszkóvá, így megőrizte a kissé erotikus töltetű dekorációt és az egykori személyzetét. Péntek vagy szombat estére ajánlott, habár már ők is elkezdték a csütörtök esti afterwork-öt. Körülményes a bejutás. Nem véletlen, hiszen összefuthatunk a jóalakú Dita Von Theese-zel az alagsorban és a fél Crazy Horse vezetőséggel. A közönség nagyon helyes arcú és olyan, mintha egy divatmagazinból lépett volna ki. Eye-candy people. A meglepő az, hogy nem feltétlenül ismertem minden számot, amit lejátszottak. Ez már önmagában jó jel, mert Párizsban nehéz ilyen dj-re bukkani. A másik jó hír, hogy aki rágyújtana, azt a hangulatos dohányzóban megteheti, ahol még baldahinos franciaágy is van.

A Facebook oldaluk itt.

Cím : 36 rue de Ponthieu, 75008 Paris, France

Kong

De ezt csak azért írom le, mert nagyon jó az elhelyezkedése. Párizs egyik elfelejtett nagyáruházának tetején van a Szajna partján és hatalmas üvegablakaiból csodálatos kilátás nyílik a fények városára. Mégis nagyon new-yorki hangulata van az egész helynek, de főleg az étteremnek. A dizájnt, a sztár belsőépítész Phillipe Starck garantálta, ezért kicsit minimalista és hűvös look-ot kapott. A közönség szelektált, de már korántsem annyira, mint mondjuk a No Commentben, a dj egy botrány, a koktélok túl cukrosak. A székeken nem, de a kanapén lehet állva táncolni. Kezdő párizsi éjszakázóknak ajánlom. Klikk a menő weboldalukért ide.

Cím : 1, rue du Pont Neuf, 75001 Paris