Címkék

, , , ,

A rosszfiúk soha nem mennek ki a divatból, ezt szögezzük le, de főleg idén lesznek nagyon szemelőtt : hosszú és/vagy sok haj, erőteljes arcszőrzet, férfias megjelenés és humor. Minden, amit tulajdonképpen imádunk mi nők, még akkor is, ha azt gondolják, hogy a kockás hasra jobban beindulunk, mint egy tábla svájci csokira. A tendencia a természetes tesztoszteron-túltengés lesz a sarkány évében, tehát fogdd meg jól a férfias pasid kezét, mielőtt túlságosan divatba jönne!

A BeigBD-effektus

Fréderic Beigbeder, aki önmaga is egy alfahím, hihetetlen sikereket vág zsebre langaléta 186 centijével. Mindenhonnan ő integet vissza: először a metróban figyeltem fel nem éppen kidolgozott, félmeztelen felsőtestére még évekkel ezelőtt egy Galaries Lafayettes plakáton, amin büszkén tartogatta  saját könyvét. A plakátra ráírták, hogy l’homme azaz a férfi.

Erre nekiálltam olvasni a műveit. Kezdtem egyre jobban megszeretni a fanyar humorát és írói stílusát. Majd megnéztem milyen filmrendezőnek az új kasszasikerében (A szerelem három évig tart). A film foőszereplője természetesen Beigbeder, de önmagát egy másik bankárból lett színész, Gaspard Proust alakítja. Az új csillag csak egy gyenge copypaste-je a nagy BeigBD-nek. (A múltkor mellettem vacsorázott a Fumoir-ban ez a Gaspard, de 3D-ben egy teljesen jelentéktelen pasast képzeljünk el.)


Ha még nem lenne elég reklámszakember-író-filmrendező-és-ügyeletes-csúnya-de-mégis-szépfiú Beigbeder-bol (akivel amugy egy hard discount-ba járok, és láttam már nylonszatyrokkal is az utcámban), akkor tessék sétálni 10 percig Párizs belvárosban. Biztosan összefutunk vele, mert a rive droite burzsainak kedvenc márkája, a Kooples kampányain is ő feszít pasztell-kék lenvászon öltönyben a lazac színbe öltözött csaja mellett.

Nem tudom nem észrevenni, hogy a kifutókon is Beigbederek tömkelege közlekedik. Ez egy véletlen egybeesés, vagy Beigbedernek nem csak a szakálla ilyen hosszú, hanem a keze is? Ha ő is olyan hatással lesz az közízlésre, mint a nőknél Kate Moss alakja, aki óta a 34-36-os méretű csontsovány topmodellekkel kell azonosulnunk, lehet hogy Beigbedernek is sikerül végleg divatba hozni a nem túl esztétikus, de annál férfiasabb hímeket? Tehát a tehetséges átlagférfit, Jean-Claude-ot?