Címkék

, ,

Ki nem szereti a kiöltözős sportokat? Ki nem szeret érdekes emberekkel megismerkedni? Ki nem szeret mindig gyönyörű helyeken, tökéletes gyepen kilométereket sétálgatni, utána pedig egy pazar klubház teraszán lazsálni?

Azt mondják, ha szeretnél megtanulni golfozni, akkor vagy válj el, vagy tanítsd meg a feleséged is, mert rettentő sok gyakorlásra lesz szükség a tökéletes swing elsajátítására. Franciaországban egyre többen hódolnak ennek az eredetileg Skóciából származó játéknak. Tettem egy kört azügyben, hogy mik az újdonságok a ruházatot illetően.

Először is, felejtsük el az agyoncsépelt Ralph Lauren es Tommy Hilfiger márkákat, ha adunk magunkra, de mondjuk, ha Hermes-re véletlenül nem telik, akkor nyúljunk vissza a gyökerekhez és nézzük meg, mit tartogatnak számunkra a skótok ezügyben, mert végülis ők találták ki ezt a sportot.

Egy decens golf look három alapdarabbol áll: az egyik ilyen a polo, ami nemcsak a golfhoz nagyszerű viselet. A polonak mindig van gallérja és lehet rövid, vagy hosszú ujjú, ennél fogva millió alkalomra felhúzható. Általában nem testhezálló szabásuk van,  ezért nem érdemes túl nagyot vásárolni belőlük. Lyle and Scott viszont gondolt a fiatalokra és poloit pont annyira karcsúsította le, hogy az ne zavarjon a játékban. Ezt utcára vagy pályára egy bézs bermudával és/vagy akár egy strapabíró színes vászonnadrággal viselhetjük elegánsan.

A másik nagy klasszikus kedvenc az Oxford ing, amit akkor húzunk fel, amikor fel kell kapni egy inget hétvégén és nem akarunk sem irodai vasalt ingbe, sem pedig Zara vasalatlan ingbe bújni. Az Oxford elnyűhetetlen darab, amiben mindig tökéletes a hétvégi játszós-elegáns megjelenésünk. Ez az ing idén pasztel árnyalatokban hódít, egyszínűen vagy csíkosan.  Ha kicsit hűvös az idő, akkor egy pulcsit dobjunk a vállunkra, amit lazán csomózzunk meg a nyakunk körül. A kötelező golf cipő levétele után, válasszunk egy egyszerű ún. beleugrós vászon tornacipőt, ami az idei nyár nagy slágere lesz nemcsak a gyepen, hanem akár a városban is..

Az olimpia is mindig divatba hoz valamit. Egyre több sportmárka nyúl vissza a gyökerekhez és újra piacra dobja a 19. század végi és a 20. század eleji kollekcióit, mai technológiával és anyagokból előallítva a régi uniformisra hasonlító sportruházatokat… éljen a retró a sportban is!