Címkék

, ,

Christian Louboutin a piros talpú tűsarkú cipők megálmodója március 5-től a híres párizsi kabaré, a Crazy Horse vendégrendezője lesz három hónapon át. Azt már eddig is tudtuk, hogy a táncosnőket Louboutin sarkakon csodálhatjuk esténként, de úgy látszik ennyivel nem elégszik meg a provokatív cipőtervező.

Crazy Horse a meztelen sikk temploma, amiben nagyon jó ízléssel válogatott csodaszép hölgyek adnak elő színvonalas sztriptízt. Azt mondják, hogy Párizsban itt vannak a legjobb nők (meg a Porte Maillot előtti buszmegállóban, ahonnan transzfer buszok indulnak a Beauvais reptérre különböző kelet-európai úticélok felé) és ez nem csak egy urbán legenda. Volt szerencsém többször is az esti táncos programhoz és Beauvais buszon is utaztam már…

Louboutinról pedig az a hír járja belső körökben, hogy a piros bőrtalp, ami a márka DNS-e lett, a titkárnője ötlete volt, de Yves Saint Laurent ezt úgy látja, hogy ő alkotta meg a piros színű ismertetőjelet. Mindenestre nők milliói sóvárognak egy pár Louboutin tűsarok után (főleg Carrie Bradshaw óta).

Mi más születhetne ennek a két nagy legendának a közös munkájából, mint egy provokatív revű, Tűz címmel? Négy különböző darabból álló programban a hip-hop és a barokkos reneszánsz díszletek között olyan eredeti zenékre táncolnak a lányok, amelyikből egyet például David Lynch írt.

Ha prokováció, akkor legyen provokáció a javából : szerzetes ruhába bújtatott csupasz test, magassarkú csizma és végtelenbe vetített keresztény kereszt. “Ez a kép a kettősségről, a saját szexualitásunk elfogadásáról szól”- mondja a cipőkészítőmester, akit egy Francisco de Zurbaran festmény mély miszticizmusa ihletett meg. De ebben nincs semmi újdonság, hiszen Alain Bernardin a Crazy alapítója már megálmodott egy hasonló konnotációt a 80-as évek elején, amiben szerepeltek apácák és koporsók is, habár ezt a showt akkoriban hamar levették a programról.

Louboutin egy régebbi revűt is újragondolt, amiben egy űrhajó fedélzetén két flitteres lábbelibe bújtatott démon lejt buja táncot. Eddig semmi fura nincs benne, de Louboutin ötlete alapján a lányok ezt a mókát egy leszbikus csókkal pecsételik meg.

 Azt vallja, hogy “a lábak, a combok és a fenék nyelvezetével, minden érzést ki lehet fejezni”. Ezért például jól meg is aerobikoztat hat lányt  12 centiméteres tűsarkakon.. Minden elismerésem, csajok!