Címkék

, ,

Biztosan halványan megvan még az a Chanel Coco Mademoiselle reklámfilm mindenkinek, amelyben Keira Knightley talpig bézs Chanel szettben egy Ducati 750 SS-en motorozik a kihalt párizsi belvárosban, hogy időben odaérjen egy fotózásra. Csábító fotós, akinek odadobja magát, de végül mégis inkább gondol egyet és inkább kiugrik az ablakon, majd elsuhan álomszép Ducatiján.. Akinek nincs meg, annak itt egy kis emlékeztető.

Keira Knightley tetőtől talpig Chanel look-jához kellett találni egy megfelelő bukósisakot : egy kicsit retrót, de mégis modernet, ami nagyon elegáns.

A retró-láz a motorozást is elérte, jól mutatja a klasszikus vonalakhoz való vonzódást a Vespa robogók nagy sikere. Aki sikkes akar maradni ebben a műfajban is, mert a motor stílusa megkívánja, az térjen be Ruby műhelyébe, ahol biztosan megtalálja álmai bukósisakját.

Rubynál két kollekció közül is válogathatunk : a Pavillon-t a városi robogókra álmodta meg a tervező Jerome Coste, hiszen ezen nincs lehajtható sild, míg a Belvedere darabokra már rakott ilyet. Mindkét modell kínál króm illetve bőr szegélyezésű befejezést és megannyi szín és minta közül választhatunk.

Karl Lagerfeld is tervezett a Rubynak ultrasikkes darabokat, amelyet a kifutón is láthattunk és így, mint minden, amihez Karl keze hozzáér, Ruby végleg beleírta magát a bukósisak divat-történelembe. De Martin Margiela is kapott egy sanszot egy limitált széria tervezésére. Jelen pillanatban Sponge Bob kollekcióból is szemezgethetünk a webboltjukban.

Ilyen sisakban suhan a nagy cipőtervező Christian Louboutin is és minden magát trendinek tartó motoros. Természetesen a dizájn mellett nem kell lemondanunk a minőségről sem, hiszen minden modell karbonit szerkezetű, könnyű és biztonságos a repülőgépgyártásból átvett technikákkal készül.

Szép időt és biztonságos motorozást a hétvégére!