Manapság a divat jön-megy, egy külön elfoglaltság követni a trendeket. Trendinek lenni meg aztán pláne. Kinek van erre ideje? Persze azért szeretnénk megfelelni az elvárásoknak valamelyest divat ügyben is, ezért íme néhány jó tanács, amit nem árt fejben tartani, amikor ruhavásárlásba fogunk.

Mindig egy rendnyi ruhát vegyünk. Kicsit kimeríti a pénztárcát, elismerem, de így biztos, hogy nem nyúlunk nagyon mellé, sem színekben, sem stílusban. Ha például szert teszünk egy nadrágra, akkor azonnyomban vegyünk egy blúzt is hozzá vagy más felsőrészt. Ha lehet még aznap, amíg friss az elmény, vagy ugyanott, a lényeg, hogy fel tudjuk próbálni egymáshoz a darabokat. Arról nem beszélve, hogy így van egy komplett szett és nem kell órákig a tükör előtt állni azt kérdezve magunktól : “Ehhez most akkor mit vegyek fel?”

Kiegészítőknél járjunk el ugyanígy. Ha veszünk egy táskát, akkor lehetőleg olyat válasszunk, amihez már van cipőnk és övünk. Ha cipő vásárlásra készülünk, akkor menjünk a táskával a kezünkben, hogy jobban lássuk, tényleg passzolnak-e egymáshoz színben és stílusban.

Óra és bizsu vásárláskor a kevesebb mindig több. Ne cicomázzuk túl dolgokat. A hat gyűrű, a karlánc, a fülbevaló és a nyaklánc együtthordása nem a gazdagság külső jegyeit hivatott megmutatni. A túl sok gyémánt pedig nemcsak irigységet kelt, hanem az ízlésed is megkérdőjelezik. Fantáziabizsukból lehet olcsón is szépet találni, de ezekből is bőven elég egy-egy darabot magunkra aggatni.

Farmernadrág. Nehéz rábukkani az ideálisra, ami hosszban, fenéken, derékban is ránkszabott. Ha mégis megvan, akkor vacillálunk a színen. Miután a farmernadrág a modern nő alapruhatárának egyik legfontosabb darabja, jó ha van belőle több szín: fekete mert pszeudo-elegáns, koptatott szürke mert hypertrendi, sötétkék, mert klasszikus. Ha rábukkantunk a számunkra tökéletes szabásra, akkor vegyünk belőle egyből két színt.

Klasszikus darabok. Ide sorolnám például a téli kabátot, a trench kabátot, a kis fekete ruhát, a kosztümkabátot és a fekete magassarkút. Fogjuk fel úgy, mint egy hosszútávú befektetést, hiszen mindig szükség van rájuk: ezekről a dolgokról messziről látni, hogy milyen minőségű anyagből készültek. Ezért erre ne sajnáljunk kiadni, így akár több éven át is hordhatjuk őket. Törekedjünk a klasszikus, visszafogott és mindig elegáns formákra. Ezeket megfelelő, trendkövető kiegészítőkkel ellátva bármikor naprakészen viselhetjük, anélkül hogy fashioniszták lennénk.

Csípőnadrág stop! Egyrészt, mert “félbevágja” a nőt, anti-nőiessé tesz, lerövidíti a lábat és kibuggyantja az derékon lévő már kismennyiségben felhalmozódott zsírpárnákat is. Csak nagyon ritkán formálja a nagyon jó feneket is. A köldöktájban gombolt nadrágok nyújtják az alakot, a lábakat és jól megmutatják nőies formáinkat, pl. a csípőnket, ezenkívül sem a háj, sem a bugyi nem látszik ki.

Az igényes fehérnemű. Elborzongok a konditeremben, amikor levetkőznek a a párizsi nők. Pedig a piacot ellepte a szebbnél szebb melltartók és bugyik áradata, ám még mindig sikerül felvenni az agyonmosottat, a kopottat, mondván, hogy kényelmes, megszoktuk. Belátom, a kényelmesség gyakran jár együtt az esztétikai élmény romlásával, de azért ne legyünk igénytelenek. Nem mondom, hogy csipkében kell járni nap mint nap, de nem árt, ha van egy szebb csipkekollekciónk is, valamint a “kényelmes” darabokból vegyünk többet.. Ugye nem kell leírnom, hogy miért? Gondoljatok bele, amikor egy férfi levetkőzik és egy agyonhasznált alsógatyában áll előttetek…

A legfontosabb. Csak akkor vásároljunk meg egy darabot, ha abba szerelmesek leszünk, azaz ha első látásra megnyeri a tetszésünket. Így magabiztosabban fogjuk hordani őket, mert meg vagyunk győződve róla, hogy gyönyörű és így mindig öröm lesz belebújni. Ha kiábrándulunk vagy megszokjuk? Akkor jöhet egy újabb kör a boltokban…

Jó vásárlást!