Címkék

, , , , ,

Párizsi kirakatkörúton jártam a híres Avenue Montaigne-on, ahol az egyes luxusmárkák fő boltjaik találhatók, így az itteni kirakatoknak csak a képzelet szabhat határt. A luxus színháziassága már itt megmutatkozik, sőt még előbb is: a szerencsésebb üzletek nemcsak kirakattal, hanem ízléses előkerttel is rendelkeznek, természetesen kovácsoltvas kapuval, ami egyenesen csalogat, hogy betérjünk az akár egy egész műemlék épületet elfoglaló üzletbe.

A “szerencsétlenebbeknek” csak egy ilyen előudvarka jutott, kert nélkül, de azért ők sem panaszkodnak és inkább ezt is ízlésesen alakítják ki.

Most pedig nézzük meg mi van a kerítés mögött. Prada a vintage amerikai életképekhez nyúlt, és az Úton film premierjéhez a Cadillac és a töltőállomás most remekül is passzol.

Louis Vuitton-nál a hajtogatott papír ingek hatalmas virágmotívumokra emlékeztető gallérjai idézik fel az idei nyári divat  egyik főszereplőjét, a csipkét.

A Fendi-nél az egyszerűség elvét követték el nagy sikerrel. A keret modern, a táskák még mindig a régiek.. kivéve azt a két kakukktojást, ami fémből készült. 

Diornál a gyermekek jólfésülten és romantikusan rohangálnak az álomvilágban, igaz itt nem látszik a fejük, de valahogy ezt tudom hozzáképzelni a látványhoz. Édesanyjuk pedig mindeközben sikkesen vonul a vállalati ülésre vállra akasztott Lady Dior táskájával és az elengedhetetlen plisszelt szoknyában. Szandálkájuk pedig kígyőbőrből van. A kirakat háttere a párizsi kommunista párt székházában lett fényképezve.

Vajon a Chanel-nál direkt rosszul tették fel a bábuk kézfejeit vagy ez is a dizájn része?

Kétbalkezes Chanel manöken

A Chanelnél több élet  és vidámság szorult a spanyol márkába, a Loewe kirakatába:

És végül Louis Vuitton párizsi flagship áruházánák mindig káprázatos kirakata a több méter magas üveg mögött a Champs Elysées és a George V sarkán. A sárga náluk most a divatos és a hullahopp karikát pörgető leány.

No meg a piros Alma.