Címkék

,

A ShopStyle divatportál látogatói szerint a franciák öltözködnek a legstílusosabban.  A másfél millió havi egyedi látogatószámmal bíró oldal által meghirdetett nem reprezentatív felmérésre németek, angolok és franciák válaszoltak. A kérdéseket több különböző kategóriában tették fel. Második helyre az olaszok futottak be, bronzérmet pedig az angolok akasztották le. Azt hiszem ez a sorrend senkit nem lep meg, bár 17  százaléka az angol szavazóknak azt gondolja, hogy ők maguk a legrosszabban öltözöttek az öreg kontinensen. Hát igen, van önkritika, pedig ott van Stella McCartney, volt Alexander McQueen is, és Paul Smith is rendben van, ami a férfi divatot illeti. Kate  Middletown-nak mint divatikon hercegnőnek lesz mit behoznia!

A franciák titka lehet, hogy az, hogy mindig van/volt egy fiatal, felkapott divattervezőjük, aki még ha nem is jó, akkor is rettenetesen sokan mellé állnak? Ilyen például most Isabel Marant, akit végérvényesen  megismert a világ a sokat kritizált magassarkú tornacipőjéről, amit végül Kína és az összes nagy divatház is lemásolt.

Jó hír, hogy a megszokottól eltérően nem a magyarok végeztek a legutolsó helyen, de azért ne bízzuk el magunkat! A legroszabbul öltözött ország idén a fenti felmérés szerint Románia lett.

Mi melyik divattervezőnkre lehetünk büszkék, aki a legnagyobb hatással volt a magyar öltözködési kultúrára? Nálunk vannak divatikonok, akik a magyar ízlésvilágot képviselik? Kik ők?