Címkék

, , ,

Most már tényleg nyakunkon a nyár és még a párizsiak is örülhetnek: végre kicsit felkúszott a hőmérő higanyszála 20 fok fölé. A kegyesebb időjárási viszonyok kedveznek a könnyed szoknya viselesének. Milyen szoknyát választanak a stílusosabb francia mademoiselle-ek idén nyáron ? Rövidet, hosszút, térd fölé esetleg térd alá érőt? Az örök dilemmának most vége.

A csipke, és a plisszelt után itt a legújabb őrület: az elől rövid, hátul hosszú szoknya. Népmesei elemnek is mondhatnám, mert egyben rövid is meg hosszú is. Vagy krízisdivatnak, hiszen könnyedén megvalósítható házilag is. Csináld magad, hiszen ez a szoknya az utcáról került a boltokba. Ennek megfelelően még nem láttam túl sok kirakatban, viszont szinte csak ilyen jön szembe velem a járdán.

Íme a recept. Keress egy régi szoknyát, aminek nem tetszik már a hossza, viszont idén is divatos még a színe. (Neon, pasztel, fekete-fehér, csipke). Kerüld a plisszeltet, mert azt nehéz lesz beszegned. Húzd fel a szoknyát, nézd meg alaposan hová esik az eleje. Combközép vagy térdfölött csinálj egy jelölést. Majd vesd le a szoknyát, hajtsd félbe hosszában és fogj egy ollót. Onnan indulva, ahol bejelölted vágj egy félkört.

Majd újra próbáld fel és igazíts az íven, vagy a hosszon, ha nem tetszik. Vasald le a szegélyt, aztán szegd be géppel, vagy kézzel. Ha ügyesebb vagy, akkor nem muszáj tökéletesen oválisan kezdened elől, engedd el a fantáziád és csinálj egy kicsit egyenesebb formát elől, hátul pedig hagyd leengedni oválisan, valahogy így.


Hogyan hordjuk? 

Ellensúlyozzuk a szoknya ultraszexisségét a felsővel. A darabot könnyen alakíthatod a saját kedvenc stílusodhoz. Ujjatlan farmer-mellény, derékban kötött ing, laza len póló… rádbízom a cipőt is, nyilván alkalom és helyszíni körülményeket kell figyelembe venned.