Címkék

, ,

Levágta a napszítta-eltöredezett hajvégeinket, lemosta a fluoreszkáló körömlakkot ujjainkról és újra nekiálltunk futni.. bele a télbe. Tele van a ruhásszekrény csupa virító darabbal, el kellene csomagolni jövőre vagy adaptálni az új szezonra? Egy H és M plakát megnyugtatna a metróban, hogy még őszre is jók lesznek a színes darabok, amennyiben gyönggyel kirakott ún. ál-gallérral hordjuk őket. Természetesen az eset azonnyomban posztolásra késztet, annál is inkább mert valóságos ál-gallér-tenger lepte el a francia fővárost: műanyag, gyöngyös, fém, csavaros, filc, glitteres, szőrős, kicsi, nagy, csipke stb.

Ebből merek következtetni, hogy az ál-gallér, vagy a laposnyaklánc lesz a tél fő-kiegészítő-szereplője, újabb divat stílushiányban szenvedőknek, amely mindenféle pénztárcának kedvez. Ha ehhez még egy nagy fém karkötőt is választunk – legalább 5 centis szélességben -, már iszonyú trendik is lehetünk, igaz, kevésbé eredetiek.

Simonetta Ravizza, olasz divattervező mondja, és mélyen egyetértek vele, hogy minden nőnek meg kell találnia a saját stílusát anélkül, hogy a tömegmédia befolyásolná a döntését. Nehéz dolog ez bizony manapság,   kedves Simonetta és mosolyra ferdül a szám, amikor egy H és M plakátra téved a szemem.

Nem vagyok tömegmédia, szóval rám nyugodtan hallgathattok és idén ősszel, ha még mindig eleganciában szeretnétek pompázni, akkor kérlek bennetek elkerülni a következő darabokat :

Azt a bizonyos ál-gallért, a széles, fényesen-aranyosan csillogó karkötőket, szegecsezett cuccokat, papucscipőt, motoros csizmát motoros kabáttal hordva, festményre hasonlító ruhadarabokat, magassarkú tornacipőt, valamint a bordó színt túladagolva.

Ha mégsem menne az ellenállás, akkor

 • ál-gallérból kizárólag a funkcionálisat, tehát azt válaszd, ami melegít is, magyarul finom nyusziszőrből van.
 • Széles karkötőből csakis a vintage, óarany Yves Saint-Laurent jöhet számításba,
 • a festményre hasonlító darabokból megengedhető egy darab poló, de akkor egy egyszínű blézerrel illik azt viselni. Hozzá illő táska tilos.
 • Bordóból is több a kevesebb, egyetlen táska vagy cipő tudniillik bőven elég ebből az elcsépelt őszi színből.

Ha feldobnád a már amúgy is elegáns ruhatárad őszre, akkor a következőkhez bátran nyúlj :

 • különböző geometrikus mintázatú ruhák, ceruzaszoknya,
 • ruhák, amelyek derékban húzottak, majd csípőben extra volumennel kikerekednek
 • óarany, aranybarna, fáradtrózsaszín, krém színek
 • szürkénket, feketénket egy sárga részlettel tehetjük érdekesebbé 
 • csipke-toll vagy bőr-szőr kombináció.
 • Fázós fejekre keleti blokk sorozatain felnőtteknek Surda sapka, Hollywoodon nevelkedetteknek Marlon Brando Vágy villamosa sapka tweedből.
 • Báránybőr kesztyű a Pécsi Kesztyűtől, tudniillik, az ugyanaz mint a Gucci vagy a Hugo Boss.

Az én választásaim a Facebook oldalon találod.. addigis kattints.