Címkék

,

Miután nem egy olcsó szolgáltatás a hajszobrászat errefelé, ráadásul szalonból találni ma már szinte minden utcasarkon, mégis mivel csalogatják a megszépülni vágyó vendégeket a legjobban működő helyek? Szemezgetés élmény-fodrászatokból.

Coiffirst

A koncepció arra épít, hogy ma már a legtöbb helyen szupergyorsasággal lerendezik a vendéget a fodrászok, és úgy érezzük, nem kapjuk meg a nekünk járó törődést, odafigyelést. Egyes helyeken előfordul, hogy egyszerre három vendéget is csinál egy fodrász. Már pedig a jó munkához idő kell, a valóban precíz vágás tehát sokáig tart. A Coiffirst rájött arra, hogy nem futószalagon kell kezelni a vendégeket, ezért számára a legfontosabb, hogy az itt eltöltött idő felérjen egy valódi relaxációs élménnyel,  azaz egy különleges kirándulással a szépség mezején.

Ezek a csodálatos szalonok mind egy-egy világot képviselnek,  ugyanakkor mindig a letisztult luxussal várnak minket. Ehhez a miliőhöz hangolódik tehát a szervíz minősége is. Az élményért természetesn meg is kérik az árat. Legutóbb egy 500 négyzetméteres kertes művészeti galériát áldoztak fel a haj oltárának Párizs legsikkesebb utcáján, a Rue du Faubourg Saint-Honoré-n.

A L’Oréal arca, Palvin Barbara is modellt áll az új katalógusukhoz itt.

COIFFIRST
52, rue du Faubourg Saint Honoré, Paris 8ème

A borbély

Hol vannak már azok az idők, amikor még az urak időt szántak egy tradícionális borotválkozásra a borbélynál? Egy századnyira. Ezt a nyugaton már elfelejtett szokást, a slow életmód újra felelevenítette. Álljunk meg egy picit a nagy rohanásban és dőljünk hátra pár percre. Váltsunk a 3 pengés, 3D-s gillette-élményről az igazi szappanra és egy valódi szőr pamacsra a Rosszfiúk bőrszékében. A borbélynál biztosan vár az összes kedvenc sportújság és férfi-magazin valamint egy hatalmas szelekció pamacsokból és borotvaszappanokból. Ha kell a borbély a hajat is megigazítja, ha már ott vagyunk. Egy valódi klub élmény, garantáltan nő mentes hely. Szakáll vagy bajusz-igazítás, valamit teljes borotválás 4-25 euro között.

Les Mauvais Garcons : rue Oberkampf, Paris, 75011

A családi fodrász

A nők és a férfiak után, a gyerekekről sem illik megfeledkezni. Mi a helyzet a sok forgóval elláttott gyerekfejekkel? Simon, jólmenő családi fodrászatot üzemeltet. Belépve nem Disneyland-ben találjunk magunkat, hanem inkább egy nagy fehér cukorka belsejében.

A falakról drótból font szobrok lógnak, a tükrökön fehér rajzok a cukorkahatás erősítésére szolgálnak. Az ajtóval szemben egy hatalmas piros bőr fekvőhely terül el, melynek végében egy tévében régi mesék mennek, amiken még anyu és apu nőtt fel. Az állíthatós székeken a gyerekek magasan ülnek, az egész pici gyerkőcöket pedig az anyukák tartják ölben. A szülők is kaphatnak egy kis kényeztetést, ugye mondanom sem kell. A hely folyton tele van, főleg szerdánként, amikor is itt nincs iskola alsó tagozatban. Természetesen itt a gyermekek speciális igényeit szemelőtt tartó termékeket használnak hajápolásra. Vigyázat, nem olcsó. Egy gyerek hajvágásért 15-35 eurót hagyunk ott.

Simon Coiffeur de Famille
16, rue Vavin
75006 Paris