Címkék

, ,

Panthera Pardus alias PP a divatdiktátor

Szegény leopárdunk, ha tudná, hogy mióta van divatban, jogdíjat kérne érte. Kedvenc ragadozónk képes a legváratlanabb helyeken feltűnni, egy kis vadságot belecsempészve a komor mínuszokba: rányomják sílécekre, de akár futócipőre is. Szögezzük le gyorsan, hogy a leopárd mintával nincs semmi baj, ameddig kevés, vagy ha sikeresen elvonjuk róla a figyelmet.

síléc, párducmintás

Egy darabnyival tehát igazán tendencia-követők lehetünk (kezdem egyre jobban nem szeretni a “trendi” szót) legyen ez táska, sál, harisnya, egy pár cipő, vagy egy kalap, esetleg egy pár kesztyű. Ekkora adagban felvillanyozza a viseletünket ez a minta.

leopard_pinterest

Ha viszont a nagymacska támadása egy egész ruhadarabunkat eléri, pl. szoknya, vagy blézer is ilyen foltos lett, akkor azt egy másik éppen divatos színű darabbal törhetjük meg. Pl. télen bordóval, tavasszal zölddel. A lényeg, hogy ferdítsünk a dolgon. Ha más opciónk nincs, akkor egy merőben eltérő színű táskát is bevállalhatunk. Ha szörmét húzunk hozzá, ultraglamour sikket kapunk eredményül. Ha viszont klasszikus színekkel kombináljuk, úgy mint a fekete és a barna, akkor elegánsak leszünk. Kihívó lehet, de mégsem túlzottan, ha egy fekete átlátszó blúzzal húzzuk fel és egy színes nadrággal.

atlatszo ing es szines nadrag

Ha egy ruhánál is nagyobb felületet képez rajtunk a párducminta, mert például egy egész kabátba szerettünk bele, akkor a fenyegető fojtogatást például egy figyelemreméltó és erős színű cipővel is elkerülhetjük: így arra esik a tekintet és megtöri a ragadozó egyeduralmát. Persze ez nem éppen egy unalmas megjelenés, ezért csak bátrabbaknak ajánlott.

Fiatalok khaki színű military kabáttal, vagy bőr perfettóval /bikerjacket/ kombinálják, hogy enyhítsenek az eleganciáján. Szimpla farmerral még ha lyukas is, vagy fekete nadrággal már egy déjà vu megoldás.

military es leopard

Amivel viszont ne hordjuk, mert hülyén néz ki: tweed anyaggal, python azaz kígyóbőr mintával, strassz-szal, térd felettig érő bőrhatású harisnyacsizmával. Szóval minden olyasmivel, amivel vulgáris hatást érhetünk el.

2013-ban a vadmacska a virágos mintával is megbarátkozik, valamint a metálfénnyel is, ugyanis tavasszal ezek lepik majd el a boltokat. Miután az ilyen képeken még dolgoznak a Vogue-nál, addigis itt van egy pár ötlet a Párizsi Jelentés Pinterest oldaláról, ami folyamatosan frissül.

Ígérem, ha már ciki lesz a párduc, szólni fogok.