Címkék

, , ,

Úgy tűnik, hogy van idén ez a nagyon trendi csíkos, kockás geometriás őrület, amiben persze nem mindenki fedezi fel magát.. Van viszont egy állandó, visszatérő kedvenc, ami soha nem megy ki a nyári divatból és mindenki a maga ízlésére formálhatja.. a szalmát.

A szalma láttán mindenképpen napsütésre asszociálunk. Könnyed, áttetsző, rendkívül formálható “anyag”, amelyet elővenni és leporolni kötelező lesz ezen a nyáron is. Necsak árnyékolástechnikára használjuk, meg bőrünk védelmére, hanem megaszuperextratrendi kiegészítőnek is, a jóízlés jegyében.

szalmakalap

A kalap az alapdarab.  Véget ért már az az időszak, amikor hajókázáshoz vagy tengerparti napozáshoz vehettük csak fel, ma már találunk belőle igazi szofisztikált, városi darabokat is. A nagy klasszikus a Panama kalap, amelyet jobb helyeken kókuszháncsból gyártanak és amiért Európában kisebb vagyonokat kérnek el 😦 De az erre hajazó szalmából készült sem rossz! Sőt! Szalaggal vagy anélkül, mindenhogy tökéletes kiegészítője lehet egy ruhának, egy farmernadrágnak vagy egy feltűrt ujjú ingnek, de tulajdonképpen bármilyen nyári öltözéknek.

szalmakalap gucci

A táska: másik nagy kedvencünket eddig a plázsra cipeltük magunkkal jobbára. Én előszeretettel megyek piacra vele Párizsban, néha a városba is felveszem  Louis Vuitton helyett: sokkal eredetibb tud lenni egy jópofa Madagaszkáron gyártott szalmatáska. Deauville hangulatát idéz fel bennem, 3/4-es capri nadrággal és szandállal abszolút városi lookot kapunk. Persze, akinek nem fűlik a foga ilyesfajta olcsóságokhoz, ő Dolce Gabbana-nál, Hermès-nél, Guccinál stb. biztosan megtalálja a magának valót!

Sac-Hermes-Picninc-Kelly-2-105416_L

A lábunkról se feledkezzünk el: a telitalpú szandál vagy a szalmából készült ballerina ultratrendi és ultrakönnyű viselet. Aztán csak tudjon választani az ember a rengeteg modell közül. Aki a komfortra szavaz a szépség után az 9 centis sarokkal érje be. Ebben még viszonylag kényelmesen lehet járni, viszont a bokánkra vigyázzunk! Ha egyszínű a lábbeli, akkor egy remek körömlakkal egyszerűen fel lehet dobni! Nekem ez a modell lett a kedvencem :

szandal cosmo

A szalmából készült darabokat én idén egy egyrészes selyem overállal viselem, ha elegánsan kell megjelenni valahol, illetve khaki színű ruhával a városi, lazább kiruccanásokhoz. Virágos anyagokkal kombinálva románcos-habos-babos lookot kapunk, így ezzel óvatosan bánjunk! Szalmára fel! Hejj!

Még több szalmás inspirációt a Pinterest-en itt találhattok.