Címkék

, , , , , , , ,

Elnézését kérem mindenkinek, de itt eddig sehol nem volt a nyár, így nem is igazán voltam motivált fürdőruhákról írogatni. Most, hogy végre melegíti a hasamat a napocska, megoszthatom Veletek az idei kedvenc fürdőruháimat.

Az egyrészes, az elengedhetetlen.

Lassan merem állítani, hogy az egyrészes fürdőruha az elegáns szerepet tölti be. Persze itt a fürdőruha alatt nem a Turbo, Speedo, Arena stb. úszódresszeket értem.

fekete egybereszes_EmilioPucci

Forrás: Pucci a myprestigium-on

A nagy francia divatház, az Etam elérhető áron kínál néhány érdekes darabot, anélkül, hogy a  félhavi fizetést otthagynánk. (Amely olvasó közelében nincs ilyen bolt, neki az interentes vásárlás áll a rendelkezésére itt.) Annyit kell tudni ennek a márkának a fürdőruháiról, hogy a méretek nagyon kicsik, minimum egy számmal el vannak méretezve, főleg az alsórészek. A betűkkel való méretezés esetén ne féljünk L-es modellt kérni akkor sem, ha mondjuk M-es a méretünk.

Ez a fekete-fehér összeállítás Natalia Vodianova topmodell kisasszony névjegye alatt fut. Igazán modern darab, amely vagány, de szexis is egyben.

etam natalia vodianova egyreszes feketefeher furdoruha

Ez lenne az, amit a stylistok rövid bőrdszekiből kikanyarított mellénnyel, valami neon színnel, vagy sárgával kombinálva mutatnának be Vogue-szerű női magazinokban. Amire nem szoktak gondolni a magazinszerkesztők az az, hogy amúgy egy sortban megyünk le a strandra, vagy valami kényelmes, lenge szoknyában. Ehhez inkább egy sort illik és egy sportosabb strandtáska, netán egy rövid fehér szoknya. Arra ügyeljünk, hogy amikor kiterítjük a cuccunkat a plázsra, akkor a strandtörölköző igazodjék a színvilágunkhoz.

A fehérneműre hasonlító egyrészes

Bátrabbaknak. Szerintem túl szexi, anélkül, hogy megmutatna bármit is. Egyrészt, mert fekete. (A fekete egyberészesek engem mindig elijesztenek, hiszen nyár van, hordjunk színeket, de valahogy ezen a darabon megakadt a szemem.) Másrészt, mert hasonlít egy fehérneműre. De pont emiatt bátran kombinálhatjuk például egy lenge hosszú szoknyával. Bodyként is kitűnő viselet nadrághoz, bár vigyázzunk, mert elég kényes darab: a hálós része hamar kilyukadhat. A vízben nem lesz baj, de azért vizilabdázni ne akarjunk benne. Ez is Etam, de sajnos csak boltban kapható.

etam by natalia vodianova egyreszes panttal

Ugyanebben a stratégiában egy drágább modell az Erestől, egy igazi James Bond lányon:

Forrás: Eres

Forrás: Eres

A csík formájú bikini

Bikiniből idén ez a forma aratja le a babérokat, ami persze nem biztos, hogy mindenkinek jól fog állni, mindenesetre nagyon menő lesz. A csík elnevezéssel a melltartó formájára utalnék, amit természetesen cifráznak mindenféle érdekes megoldással. A képre kattintva az összes Eres csíkverzióját megnézhetitek. De amúgy, minden márkánal megtalálható lesz ez a melltartó-megoldás.

eres bikini egyenes

Forrás: Eres

Színtendenciák

Színvilágban rengeteg tendencia van, aki a mintásat szereti, idén kiélheti magát a dzsungeles, strandos, csíkos, pöttyös, kétszínű stb választék garmadájában. Aki viszont az egyszínűekre szavaz továbbra is, vagy akinél a neon trend akut szemirritációt idéz elő, azoknak a következő színeket ajánlom figyelmébe.

A vízkék, vagy vízzöld

Ez a szín a barnáknak és a szőkéknek is jól áll. Tavaly a világosabb árnyalata volt a menő, most egy borultabb, sötétebb verzió van forgalomban. Elegáns és biztosan nem agyoncsépelt megoldás. Én idén erre a színre szavaztam.

etam

A korallpiros

A korallpiros, vagy egy narancssárgába hajló élénkpiros. A képen Calzedonia Holly c. darabja, ami azt is jól mutatja, hogy a magasderék már idén is hódít!

calzedonia holly

A pasztell

Mint minden évben, idén is vannak cukorkaszínek: a barackosabb verziót kizárólag csak barna bőrre, nem úgy mint ezen a linken. A képen egy világos menta verzió James Bond lányoknak.

princesse-tam-tam-kollekcio

Forrás: Princesse Tam Tam “Movie”

Feltűnő kiegészítő

Nyáron nemcsak a napszemüveg, hanem az úszósapka is lehet néha kötelező, főleg, ha medencébe megyünk. Nem árt beruházni egy-egy menő darabba. Az elegáns fürdőviseletünket ellensúlyozni egy sportosabb, geometria-mintás darabbal?

Forrás: Speedo

Forrás: Speedo

Ezenkívül a retro úszósapkák is nagyon eredetik lehetnek, Budapesten a Király utcában láttam, hogy egy kis boltban árulják őket, évek óta, a Körút és az Akácfa utca közötti szakaszon.

Régen:

retro uszosapkaés most :

kiralyutca